Wie zijn die zogenaamde kattenvrienden die kleine poesjes droppen?.

12/7/2003 welkom, Fieneke, in ons huis.

Fieneke zat klaaglijk te miauwen in de tuin van onze buren. Misschien durfde ze nog niet goed de afsluiting over hoewel wij ons best deden om haar daar toe over te halen. Maar bij ons zaten die enge grote katten en die deden vijandig tegen het kleine utgehongerde katje. Dan maar aan de andere kant geprobeerd. De tuin van de buurman in (mocht natuurlijk) en het poesje op die manier aangespoord om de overstap te wagen.

Gelukkig kwam daar Lucy aan gewandeld. Eerst nog even dikke staart en hoge rug van Lucy's kant, maar een leeftijdsgenootje dat ook niet liever wou dan spelen.. Dus na het voleten van het magere buikje besloten ze vriendjes te worden. Tot nu toe waren alle poezen 1 voor 1 binnengedruppeld. Ik had geen idee dat twee tegelijk zoveel leuker was. Mooi te zien hoe alles samen wordt gedaan. Alles? Nu ja, als er eten op de plank komt staat Lucy op haar strepen. Die gromt alles en iedereen bij haar vandaan. Maar gelukkig blijft vrouwtje staan kijken en die zorgt dat lieve Fieneke niets tekort komt.

Van een klein schuw scharminkeltje, bloeit ons Fieneke open naar een lieve en aanhankelijke poes. Ze staat aan het begin van haar leven. Dat het over rozen mogen gaan.

terug home volgende